joi, 12 noiembrie 2015

curs Gendai Reiki Ho si experienta Reiki din Japonia

 


Eugen & Eniko


        Am revenit in 2015 din Japonia cu invataturi si experiente pentru trup si suflet. In Japonia am avut experiente pentru suflet dintre care aici amintim doar doua: intalnirea cu Hiroshi Doi sensei si parcurgerea drumului spiritual pe Muntele Kurama. Urcarea la locul de nastere al Reiki, care este deosebit din punct de vedere energetic, ne-a reamintit esenta Reiki. Se spune ca Muntele Kurama si-a dat energia sa tehnicii Reiki. In ultima zi din cele 21 de zile in care Mikao Usui a meditat, acesta atinge „satori” = pacea interioara absoluta= energia Reiki. Usui sensei cauta sa descopere scopul vietii „Anshin Ritsumei” adica ”Spiritul tau sa fie in stare de pace totala, fiind constient de ceea ce trebuie sa faci cu viata ta, neperturbat de nimic”. S-a confirmat ca linia de maestri este importanta dar mai importanta este abilitatea noastra de a ne linisti mintea si prin asta de a lasa ca toata fiinta noastra sa intre in rezonanta cu Reiki care este de fapt Lumina & Iubire & Sanatate.


Am invatat Reiki autentic si astfel suntem recunoscatori pentru formarea noastra:
-    maestrului Kormos Geza (HU) pe care l-am asistat timp de 6 ani la toate cursurile Usui Shiki Ryoho (scoala dnei Takata) am primit initierea de nivel profesor & maestru;
-    maestrului Fodor Gyorgy (HU) care a fost de mai multe ori in Japonia si care ne-a invatat exercitiile Reiki originale japoneze (Dento Reiki);
-     lui sensei Hiroshi Doi care ne-a primit la cursurile dlui in Japonia si am fost pregatiti in Gendai Reiki HO in toate nivelele.

Exercitiile Dento Reiki (originale japoneze, folosite in Gakkai si invatate initial de la Dl. Fodor) ne-au fost aratate si reconfirmate de catre sensei Hiroshi Doi la intalnirea maestrilor Reiki din Madrid (2015) cat si la pregatirea noastra din Japonia (2015).


In calitate de profesori Reiki, practicam si predam doua scoli Reiki asa cum ne-au fost incredintate de catre maestri & profesori: - Usui Shiki Ryoho, practicam de 20 de ani si predam de 13 ani; singura modificare adusa acestei scoli este introducerea exercitiilor si practicilor japoneze invatate de la Fodor Gyorgy, ceea ce este o intoarcere la esentele si radacinile Reiki, fara sa facem adaugiri personale; gasiti detalii referitoare la aceasta scoala pe www.lifecoaching.com.ro ; - Gendai Reiki Ho, este scoala Reiki al carei invataturi ne-au fost predate in 2015 in Japonia; linia de initiere fiind Mikao Usui- Kan'ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo & Eniko Simon, gasiti detalii mai jos.


Gendai Reiki Ho este definita de fondatorul sau ca o metoda pentru „vindecarea corpului si a mintii si pentru dezvoltarea spirituala”. Fondatorul Gendai Reiki Ho este  HIROSHI DOI Sensei (Japonia), care a fost instruit si certificat de doamna KIMIKO KOYAMA (al cincilea presedinte al Usui Gakkai, organizatie fondata de Usui sensei). Hiroshi Doi Sensei este membru al organizatiei Usui Reiki Gakkai. Hiroshi Doi a trait cativa ani in occident, asa a intalnit Reiki si a fost dezamagit de informatiile din occident legate de Reiki si de publicitatea agresiva a cursurilor. Avand in vedere ca sensei cunostea modul de gandire si obiceiurile occidentalilor, cu acordul Kimiko Koyama sensei, presedinta Gakkai din acea vreme, a hotarat sa creeze sistemul Gendai Reiki Ho, care face cunoscute invataturile liniei japoneze intr-un stil mai acceptabil de occidentali. Motto-l Gendai Reiki ” Ayashiku – nai ,    okashiku – nai ,     muzukashiku – nai “ ( ” Nimic discutabil , nimic ciudat ,  nimic dificil ” )


Gendai Reiki Ho este adaptata dorintei de acces la nivelul spiritual de „profesor & maestru” intr-un sistem Reiki autentic, cu un „lineage” direct si intr-un timp mai scurt. Celor care cauta o scoala Reiki unde linia de initiere este directa cu Japonia si unde au acces mai rapid la nivelul spiritual si de predare, recomandam absolvirea Gendai Reiki Ho = scoala Reiki “moderna” scoala care este mai permisiva si mai adaptata stilului occidental.

      Aceasta metoda Reiki a adaptat elemente din Reiki japonez la sistemul de valori occidental si a creat practica Reiki mai usor de integrat in stilul de viata vestic astfel se potriveste persoanelor care:

a)      sunt foarte ocupate, nu au timp pentru a aprofunda practica intr-un cadru organizat;

b)      au un statut social/ profesional, nu se expun intr-un grup mare, doresc un cadru mai restrans pentru cursuri;

c)      nu au posibilitatea/ disponibilitatea sa efectueze o activitate de voluntariat;

d)     doresc ca perioada de adaptare la vibratia Reiki si fie mai scurta si mai usoara.


Gendai Reiki Ho se bazeaza pe invataturile lui Usui sensei si afirma ca nu doar starea de sanatate este scopul acestei practici ci si atingerea starii de fericire prin rezonanta cu Reiki, adica cu Lumina si Iubirea.


Gendai Reiki Ho, www.reiconsulto.ro are 4 nivele de pregatire astfel:

Nivelul
Scop
Continut
Shoden, nivel I, prima invatatura
Cursul dureaza 1 zi, 6 ore.
Training pentru terapie;
tehnici pentru wellness si sanatate
Deprinderea abilitatilor terapiei Reiki
Intrarea in rezonanta cu energia Reiki si predarea cunsotincelor si tehnicilor de baza cu mainile pentru terapia pe noi si pe ceilalti.
Okuden, nivelul II, invatatura avansata
Cursul dureaza 1 zi, 6 ore. Nu este necesar sa treaca o anumita perioada de la Shoden.
Imbunatatirea abilitatilor terapeutice
Imbunatatirea abilitatii de rezonanta, invatarea a 3 simboluri, a tehnicilor avansate in beneficiul mai multor persoane.
Shinpiden, nivelul III, invatatura spirituala (maestru fara drept de predare).
Cursul poate avea loc dupa cateva luni de practica de la Okuden daca practicantul a integrat Reiki in viata sa.


Crestere spirituala, tehnici pentru fericire
Primi pasi in experimentarea starii de pace interioara
Intelegerea invataturilor lui Usui si invatarea obtinerii starii de fericire adevarate.
Gokukaiden/Gendai Reiki Ho Shihan, nivel IV, maestru& profesor cu drept de predare in scoala Gendai
Cursul poate avea loc dupa dupa 6-12 luni de la Shinpiden.
Impartasirea Luminii Reiki
Accentul este pe practica noastra proprie si invatarea altora cu scopul cresterii calitatii vietii acestora.


Informatii legate de cursurile Reiki gasiti pe www.reiconsulto.ro (Gendai-ho) si pe www.lifecoaching.com.ro (Usui Shiki Ryoho).Participarea se face in baza unei inscrieri prealabile, dupa care se comunica locatia cursului.

Carte "Reiki-Universul te iubește"  aici http://lifecoaching.com.ro/ro/carte-reiki


Aici puteti vedea linia de initiere:

Va stam la dispozitie pentru informatii legate de cursurile Reiki la eugenbibo@yahoo.com sau  contact@reiconsulto.ro .


EugenNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu